Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pandani Világa Csapata


PANDANI VILÁGA ÉS A CSAPAT MÖGÖTTE

PANDANI VILÁGA ÉS A CSAPAT MÖGÖTTE

Kemény Hargita vagyok, okleveles gyógypedagógus, közoktatásvezető.

Csecsemő – és kisgyermekgondozó-nevelőként kezdtem pályafutásomat 2001-ben, ezzel lépve arra a csodálatos útra, hogy a kisgyermekekkel való foglalkozás a hivatásommá váljon.

Gyógypedagógusként részlegesen integrált bölcsődei csoportban dolgoztam, majd néhány évig szakértőként feladataim közé tartozott a 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmények szakmai felügyelete a baranyai régió területén.

2013 óta gyógypedagógiai tanácsadást, korai fejlesztés és gondozást, valamint nevelési tanácsadási feladatokat látok el a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pécsi Tagintézményénél.

A PanDani fejlesztő mesekönyv csomagot én álmodtam meg, amikor először találkoztam ezzel a verses mesével.

A mai világban a gyerekjátékok területén a bőség zavarával kell megküzdenie a családoknak. Nagyon nehéz a játékrengetegből a szülőknek kiválasztani a gyermek fejlődése szempontjából legmegfelelőbbeket, hiszen sajnos a játék népszerűsége nem jelenti azt, hogy az a játék jó is. A könyvcsomagban a szülő olyan ötleteket, játékokat, feladatokat talál, ami ténylegesen segíti a gyermek mozgásának, kommunikációjának és gondolkodási képességeinek a fejlődését, s mindezt úgy, hogy ehhez főként az otthon felellhető eszközöket, játékokat használjuk.

A meséhez írt 15 mozgással kísért mondóka jól használható, kedves, vicces, a gyerekek körében nagy sikerre tett szert. Nem titkolt szándékunk elérni, hogy a mondókák újra a családok mindennapi életének fontos részei legyenek.

Kisgyermekekkel foglalkozó pedagógusoknak a mesecsomag véleményem szerint remek ötlettár könnyen elérhető eszközök igénybevételével.

A PanDani csapattal igyekeztünk a könyvcsomagot úgy alakítani, hogy mind a szülők, mind pedig a kisgyermekekkel foglalkozó pedagógusok számára segítség legyen. Nagy szeretettel ajánlom mindenkinek a PanDani fejlesztő mesekönyv csomagot!

PANDANI VILÁGA ÉS A CSAPAT MÖGÖTTE

Kiss Bernadett, konduktor-tanító, közoktatási szakértő (pedagógus minősítés és tanfelügyelet területen)

Középfokú óvónői tanulmányaim után a Pető Intézetben főiskolai konduktor-tanító diplomát szereztem. 1996 óta, 25 éve Pécsett a korai fejlesztés területén dolgozom konduktorként, mozgásfejlesztő szakemberként 0-3 éves, valamint óvodás korú gyermekekkel. Mozgássérült, mozgásukban megkésett fejlődésű gyermekek fejlesztésével, szülő tanácsadással foglalkozom. 2015 óta szakértőként veszek részt az országos pedagógus minősítésben, valamint a tanfelügyeletben.

A PanDanival minden „kezdő és haladó” szülő megtalálja és elsajátíthatja azt a szemléletet, aminek segítségével a mesék már nem csak arra szolgálhatnak, hogy felolvassák őket. Témát és ötletet adnak az otthoni játékhoz a mozgásfejlesztésen keresztül, bővítik a szókincset, fejlesztik a szövegértést, a gondolkodást.

Örömmel tölt el, hogy részt vehetek PanDani segítségével a családok mindennapjaiban.

PANDANI VILÁGA ÉS A CSAPAT MÖGÖTTE

Vértes Gabriellának hívnak, óvodapedagógusként kezdtem a pályafutásomat, közel 10 évig dolgoztam óvodában. Jelenleg logopédusként dolgozok már majdnem 15 éve.

A PanDani egy hiánypótló mesekönyv. Nem csak egy kedves verses mesét vehet a kezébe az olvasó, hanem egy fejlesztési ötlettárat is tartalmaz korcsoportokra lebontva. A mai rohanó világban, az együtt játszás és a közös mesélés sajnos már nem mindennapos a családok életében. Ahhoz, hogy a gyermek nyelvi képessége az iskolába lépéskor korának megfelelő legyen, elengedhetetlen a mesehallgatás, a mondókázás, a közös beszélgetés. A verses könyv nagyszerű lehetőséget teremt ezekre az alkalmakra, szinte játszva fejleszt. A mesefeldolgozáshoz ötleteket ad a szülőnek a kommunikáció, a mozgás, a gondolkodás, finommotorika fejlesztéséhez és közben egy csodálatos pandagyerek világába repíti a gyermeket, felnőttet egyaránt.

Rendezés: